Вейпинг трикове: вейпинг съвети за лятото

Тези потни и лепкави летни температури могат да са най-лошият враг на вейпъра. Като вейпъри, винаги ни съветват да не излагаме батериите си 18650 на високи температури, но какво да правим, когато температурата навън надхвърли 27° С и влажността скочи до небесата? Високите температури могат да имат неблагоприятен ефект и върху вейп течснотите и вейп базите, вейп намотките и други компоненти на вейп модовете. Следвайте стъпките по-долу, за да вейпвате по-безопасно и с повече наслада през лятото.

Не излагайте батериите на топлина

На първо място, трябва да държите батериите далеч от пряка слънчева светлина и екстремна топлина. Без изключения. Пренагряването е основна причина за експлодиране на батериите 18650, затова е от ключово значение никога да не оставяте батерията си 18650 или мода в кола или на място с прекомерна топлина. Дори ако не се стигне до инцидент, можете да повредите литиево-йонната си батерия и да скъсите живота ѝ, излагайки я на температури над 37° С. На дълги пътувания се погрижете да давате периодични почивки на Вашата вейп батерия, за да избегнете пренагряване и да се уверите, че тя не се изтощава твърде бързо. При модовете с вградени батерии е най-добре да използвате зарядно за контакт, ако можете, или да ги зареждате за кратки интервали преди вейпинг.

Съхранявайте вейп течностите на хладно

Лесно е да забравим шишенцето с вейп течност, което сме оставили в колата, но това може да има катастрофални последствия. Всеки път, когато оставяте вейп течност на екстремна топлина за продължителен период от време, рискувате да я развалите. Когато се излага на високи температури, вейп течността може да започне да се разпада и гъстотата ѝ да се повиши, което означава, че ще запуши резервоара Ви по-лесно. Прекомерното загряване може да причини и разлагане на никотина в течността, което ще повлияе на вкуса и ефективността ѝ при вейпинг. Ако забележите, че вейп течността Ви леко се е обезцветила, вероятно е настъпил моментът, след който няма връщане назад, затова се научете да не оставяте течността си на места с повишена температура.

Това се отнася и за всички вейп  шишенца, пълни резервоари и напоени изпарители, които имате. Ако сте се запътили към плажа или на дълго пътуване, сложете течността и пълните си резервоари в охладителна чантичка с изолация.